Een voorjaarsopleiding Permacultuur in kleiner verband, te Utrecht, verspreid over zes zaterdagen (waarvan vijf in de lente).

Permacultuur is een vakoverstijgende ontwerp-wetenschap die patronen observeert in natuurlijke en culturele systemen, met een ethische doelstelling bestaande uit drie principes. De ethische grondslagen van permacultuur heten Zorg voor Aarde, Zorg voor de mens, en Delen van overvloed.

De cursus toont de diverse aspecten van permacultuur in vogelvlucht: erg handig bijvoorbeeld als je een druk bezet persoon bent en (nog) niet aan een jaaropleiding toe komt.

Ook kan je heel goed een combinatie maken van deze zesdaagse cursus op locatie met de permacultuur-jaaropleiding (pdc-plus) in de webschool van Stichting Permacultuur Onderwijs. Of je gebruikt deze zesdaagse als opfriscursus nadat je eerder al een permacultuur-opleiding hebt gedaan…

Stichting Permacultuur Onderwijs is een verzameling mensen zonder winstoogmerk die kennis en ervaring willen doorgeven om tegelijk te kunnen zorgen voor Aarde en voor mensen, in eerlijke kringlopen.

10 Cultiveer diversiteit
Illustratie: Maranke Spoor, uit het eboek Permacultuur, Wat is dat?! Dat eboek treft u aan als kado op www.PermacultuurOnderwijs.nl