Magentamelde op schuitjes met geitenkaas

Was u op zoek naar informatie over het verbouwen en oogsten van Magentamelde (Boomspinazie)? Die heb ik op deze pagina geplaatst: Boomspinazie – veelzijdige pionierplant

Dit is een recept voor 2 personen.

  • 7 stelen van 1 el lengte (niet een eetlepel maar een onderarm lengte), oftewel 1 vergiet blaadjes (niet de stelen en hardere steeltjes)
  • spekjes of bijv. zonnebloempitjes
  • 2 eetl. arrowroot of 1 eetl. maïzena
  • peperkorrels
  • geitenkaas (smeerbaar)
  • verse kruiden (gesnipperd/geknipt), bijv. salie, dropplant en citroenmelisse
  • stokbrood
  • 2 teentjes knoflook of knoflooksaus
de magentamelde op stokbrood of op toast

op 0 min.
=magentamelde strippen (stelen weg, bladeren in vergiet)
(wassen hoeft in mindere mate als de takken hoog genoeg zijn geoogst boven de grond)

op 12 min.
=peperkorrels in wok/braadpan terwijl die warm wordt
=spekjes bakken tot ze bijna gaar zijn

op 19 min.
=intussen arrowroot-papje klaarmaken (of maïzena) (2 eetl. arrowroot in 1 kopje water)
=papje bij spekjes gooien op laag vuur
=kruiden in papje doen
=blijven roeren

op 22 min.
=magentamelde erbij
=meteen goed omscheppen
=zeer regelmatig blijven omscheppen gedurende 5 min.
=proef of de blaadjes gaar zijn
=intussen stokbrood snijden, en even opbakken in boter met geperste knoflook, en geitenkaas erop smeren

op 28 min.
=magentamelde serveren op of naast stokbrood-geitenkaas-schuitjes (zie foto’s)